przyprawy: ½ łyżeczki ziół prowansalskich, ½ łyżeczki mielonej papryki słodkiej, szczypta mielonej papryki ostrej, szczypta pieprzu
1 łyżeczka oliwy (5 g)
Sposób wykonania:
Sposób przygotowania kotletów z tuńczyka
Tuńczyka odsącz dokładnie z zalewy, następnie wrzuć do miski i rozdrobnij widelcem.
Posiekaj drobno cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Do tuńczyka dodaj jajko, cebulę, czosnek, zmiksowane płatki, musztardę, zioła prowansalskie, paprykę słodką, chili i pieprz. Następnie wymieszaj wszystko razem. Uformuj małe, lekko spłaszczone kotleciki. Jeśli masa nie będzie dobrze zwarta, dodaj jeszcze łyżkę płatków.
Usmaż na łyżeczce oliwy do zarumienienia z obu stron. Smaż cierpliwie na małym ogniu.
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.